Akciók-Hírek!

A vizes vágógépek, és használatuk

2020.01.04 07:12
A vizes vágógépek, és használatuk

Amikor vizes csempevágó gép vásárlására kerül a sor, akkor a döntési folyamat során minden bizonnyal szerepet játszik a munkaeszköz használhatósága....

Amikor vizes csempevágó gép vásárlására kerül a sor, akkor a döntési folyamat során minden bizonnyal szerepet játszik a munkaeszköz használhatósága, élettartama, energiafogyasztása, terhelhetősége (mennyire erős a motorja), és a vele végezhető munka minősége is. A kiválasztás kapcsán azt is számításba kell venni, hogy milyen méretű és anyagú csempe vágásához történik majd a felhasználás.Mindezt figyelembe véve szeretnénk megkönnyíteni a választást, ezért rövid cikkünkben a vizes vágógépek legfőbb tulajdonságait és előnyeit fogjuk bemutatni.

 

A vizes csempevágó gépek fő jellegzetességei

A vizes csempevágók kialakításuknak köszönhetően kiváló választást jelentenek nagyobb projektek kivitelezésénél, ahol több látszó éllel találkozunk, aminek tökéletesen egyenesnek és esztétikus kinézetűnek kell lennie, de az asztali verzióik a kisebb méretű lapok feldolgozásánál is remekül alkalmazhatók. Egy ilyen munkaeszköz első ránézésre leginkább egy asztali fűrészhez hasonlítható. Maga a konkrét vágás a forgó gyémánttárcsa segítségével történik, míg a vízpermet / vízhűtés gondoskodik arról, hogy a munkavégzés folyamán magán a csempén ne keletkezzen égés és az éle is tökéletes maradjon.

Vizes csempevágó asztalhoz víztartály is tartozik, ahonnan a szivattyú gondoskodik a hűtőfolyadék tárcsához való eljutásáról, és ahová a hűtővíz visszafolyik. A tökéletes és precíz vágás kivitelezését konkrét irányvonalak segítik elő. A kezdeti, betanulási szakaszt követően, kis gyakorlatot szerezve az eszköz segítségével bonyolultabb formák kivágása is megoldható a gyakorlott kéz számára.

Ha a megmunkált anyagok jellegét vizsgáljuk, vizes csempevágóval a keményebb csempe anyagok vágása sem jelenthet problémát, ebben pedig a rajta lévő gyémánt vágótárcsa nyújt hathatós segítséget. Továbbá üveg, üveg hatású burkolatok vágásához szintén alkalmasak a vizesvágó gépek.

Fontos kiemelni, hogy a hatékony alkalmazáshoz szakértelemre feltétlenül szükség van. Ahogy azt már említettük, az eszköz használatának elsajátításához időre van szükség, de amint ez sikerül, onnantól garantálható a magas minőségű munka.

Méretüket tekintve léteznek kisebb, asztali változatok, illetve nagyobb méretű eszközök is.

Kisebb asztali vizesvágók

A kis asztali vizes csempevágók méretük és jellegük okán kisebb helyiségekben is jól elférnek és remekül hasznosíthatók. A súlyuk 10 és 15 kg környékén mozog, vagyis viszonylag könnyű őket mozgatni és egyik munkaállomásról a másikra áthelyezni. Ezeket a gépeket általában kisebb kivágások esetén lehet használni.

Egy munkaasztalon remekül elhelyezhetők, ahol a kereskedelemben kapható csempék, greslapok, mészkő, márvány vagy gránit lapok vágására is kiválóan alkalmazhatók.

A vágási vastagságuk a 0 és 35 mm közötti tartományban mozog, míg a gyémánt vágótárcsa mérete 180 mm. Rendszerint vonalzóval ellátottak, 2 év garancia tartozik hozzájuk és az energiafogyasztásuk 500-700 W körül alakul.

Felsőpályás vizesvágók

Nagyobb méret, nagyobb vágási hossz és teljesítmény a komolyabb projektekhez.

A kiváló ár/érték arányban kapható felsőpályás vizesvágók lábakkal, illetve kerékkel vannak felszerelve, egyrészt a stabil munkamenet, másrészt szükség esetén  a kellő mobilitás érdekében.

A kereskedelemben kapható csempék, greslapok, mészkő, márvány vagy gránit vágására egyaránt remekül alkalmazhatók a felsőpályás vizesvágók is, nagyobb vágási hosszuknak, illetve átlóban való vágási méretüknek köszönhetően pedig hatékonyan használhatók terjedelmesebb anyagok vágásához is.

A felső kategóriás gépeknél a precíz munkát a felső pályán mozgó / csúszó vágófej, valamint lézeres műszer is segítheti. Mivel intenzív munkavégzéshez használják őket itt nagy szükség van a gyémánt vágótárcsa megfelelő hűtésére.

Ezek a hordozható felsőpályás vizesvágó gépek akár 3 méteres vágási hosszal kaphatóak áruházunkban, Itt a motor teljesítmény 800W-tól és 2200W között változhat, ettől függően a gyémánt vágótárcsa mérete, 200mm-től akár 350mm-között is lehet.

Kérdése van? Keressen minket elérhetőségeinken, örömmel segítünk a választásban.